Mėsmalės

Būklė
Mėsmalė WR-130
Mėsmalė WR-130

Mėsmalė su maišymu Seydelmann CS 160
Mėsmalė su maišymu Seydelmann CS 160

Mėsmalė Fama TS 8
Mėsmalė Fama TS 8

Mėsmalė Fama TS 12
Mėsmalė Fama TS 12

Mėsmalė Fama TS 22
Mėsmalė Fama TS 22

Mėsmalė Fama TS 32
Mėsmalė Fama TS 32

Stalinės mėsmalės Talsa
Stalinės mėsmalės Talsa

Stacionarios mėsmalės Talsa
Stacionarios mėsmalės Talsa

     Mėsmalėmis dažnai smulkinamos minkštos ir elastingos žaliavos. Ypač plačiai mėsmalės naudojamos mėsos perdirbimo pramonėje. Praėjusio šimtmečio pradžioje sukurtos ir pavadintos mėsos pjaustymo mašinomis, mėsmalės tapo nepakeičiamos dešrų gamyboje, virtuvėse, namų ūkyje. 
     Mėsmalės darbo principas paprastas - tarp sietelių ir peiliukų patenkanti mėsa žirkliniu pjovimo principu supjaustoma. Malti geriausiai tinka pakankamai atšaldyta žaliava. Stambūs mėsos gabalai patenka į transportavimo veleną, kuris nustumia juos iki sietelių ir peilių. Skiriamos trys pagrindinės mėsmalės funkcijos: žaliavos pakrovimo - transportavimo, žaliavos suspaudimo ir pjaustymo.
     Skaičius, nurodantis mėsmalėje naudojamų sietelių skersmenį, laikomas pagrindiniu mėsmalės galią nusakančiu duomenimis....

     Mėsmalėmis dažnai smulkinamos minkštos ir elastingos žaliavos. Ypač plačiai mėsmalės naudojamos mėsos perdirbimo pramonėje. Praėjusio šimtmečio pradžioje sukurtos ir pavadintos mėsos pjaustymo mašinomis, mėsmalės tapo nepakeičiamos dešrų gamyboje, virtuvėse, namų ūkyje. 
     Mėsmalės darbo principas paprastas - tarp sietelių ir peiliukų patenkanti mėsa žirkliniu pjovimo principu supjaustoma. Malti geriausiai tinka pakankamai atšaldyta žaliava. Stambūs mėsos gabalai patenka į transportavimo veleną, kuris nustumia juos iki sietelių ir peilių. Skiriamos trys pagrindinės mėsmalės funkcijos: žaliavos pakrovimo - transportavimo, žaliavos suspaudimo ir pjaustymo.
     Skaičius, nurodantis mėsmalėje naudojamų sietelių skersmenį, laikomas pagrindiniu mėsmalės galią nusakančiu duomenimis. (Lietuvoje kartais sakoma, jog tai mėsmalės gerklės skerspjūvis, tačiau tai nėra tikslu.). Nedidelės ir vidutinės įmonės naudoja mėsmales, kurių sietelių skerspjūvis nuo 106 iki 160 mm. Didelės įmonės naudoja mėsmales su iki 400 mm sietelių skerspjūviais. Virtuvėse paprastai naudojamos mažesnės nei 106 mm skerspjūvio ant stalo statomos mėsmalės. Profesionalioje aplinkoje naudojamų sietelių skerspjūvius įprasta žymėti raidėmis.